Keresés...
2016. augusztus 5., péntek

Ha szombat akkor Színek Kertje!

A mostani szombaton már előre láthatóan is támadni fognak a paradicsomok! Lesz kicsi, nagy, kerek, hosszúkás, piros, fekete, kék, zöld, ami csak így hirtelen elképzelhető.


Ahol paradicsom van, onnan nem hiányozhat a paprika, az ő esetükben a padlizsán se:


Igen. Padlizsánból a tojás alakú, a hosszúkás, a barázdált, a fehér, a cirmos, a lila, meg épp ami érik minden lesz. Paprikából édes is, csípős is, erős is. Csupa olyan, ami így péntekre virradóan még békésen csücsül az ágon, az indán, a bokron, vagy bujkál a föld alatt, mint a háttérben csücsülő színes répák, vagy a hagymák szoktak.

Azért ne feledkezzünk meg a fűszerekről se. Akadnak ilyenkor bazsalikomok:


Hagyományos, fodros, fahéjas, citromos, thai, lila - mi szem és száj ingere lehet.

Fokhagymafű:


Lehet, hogy még mentából se mind marad meg a virágzásnak:


Tárkony, a valódi sárkányfű. Mondjuk fogalmam sincs mit csinál egy sárkánnyal, de az biztos, hogy az emberre jó hatással van, hogy az ebédet ne is említsem.


Mindkét közismert tárkony szokott lenni, a francia tárkony is, és az orosz tárkony is. Magam részéről az orosz tárkonyt jobban kedvelem, kicsit lágyabb, ánizsosabb íze miatt.

Annak ellenére, hogy egy nagyon apró bokor, csöppnyi levelekkel, virágokkal, ne feledkezzünk meg a kakukkfűről se. Mivel virágja is ehető, ha épp virágzik virágostól vihetjük haza. Aztán mindenki eldöntheti, hogy a vázában, vagy a levesben végzi.Kakukkfűből citromillatú (fent) és mezei kakukkfű szokott lenni.

Közben majd' elfeledkeztem a cukkinikről!


Pedig abból is akad kisebb, nagyobb, többféle színű, hosszúkás is, kerek is, de még virágja is kapható.

Ha kedvet kaptál, keresd a Színek Kertjét szombaton 6:00-14:00 között a budapesti Lehel piacon! 

Mivel ők mindig csak saját termésüket hozzák, nem hívei a vegyszeres termelésnek, annál inkább a szabadföldön, szezonálisan termelteknek, kedvelik a különlegességeket, a Fényüzér receptek egyik fő alapanyag vásárlási helye. Rajtunk kívül több ismert és kevésbé ismert - ám nem kevésbé jó - gasztroblogger is náluk vásárol. Szándékosan tesszük, hiszen áraik messze a kínálatuk minősége alatt vannak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése